DIŞ ETI SAĞLIĞI

Diş İmplantı ve Diş Eti Hastalığı: Bilmeniz Gerekenler

Diş İmplantı Ve Diş Eti Hastalığı: Bilmeniz Gerekenler article banner

Diş İmplantından Önce Diş Eti Hastalığı

Diş implantı uygulaması yapmadan önce diş hekiminiz implant için uygun bir aday olup olmadığınızı belirleyecektir. Bu, daha yüksek bir başarı oranı sağlanmasına ve genel ağız sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Bu aşamada diş eti hastalığı veya diş çürüğü tespit edilirse mutlaka tedavi edilmelidir.

Diş Etiyle İlgili Sorunlardan Kaynaklanan İmplant Riski

Ağzınız sağlıklı olmalı, tedavi edilmemiş çürükler ya da diş etiyle ilgili sorunlar olmamalıdır. Aksi takdirde implant çevresinde enfeksiyon, implantın başarısız olması ve implant kaybı gibi risklerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Enfeksiyondan Kaynaklanan Komplikasyonlar

Diş implantlarının başarı oranı yüksek olsa da hastaların yaklaşık %77’si uygulama sonrasında peri-implant hastalığa yakalanmaktadır. Bu genellikle kötü ağız bakımının bir sonucudur ve kapsamlı bir hijyen rutini diş eti sağlığının korunmasına yardımcı olarak enfeksiyon riskini daha da azaltabilir.

Diş İmplantı Ameliyatından Sonra Enfeksiyondan Kaçınmak

İmplantlarınızı yerinde tutmak ve ağız sağlığınızı korumak için diş implantlarınızı düzenli olarak temizlemeli ve bakımlarını yapmalısınız. İyi ağız bakımı şunlardan oluşur:

  • Dişlerinizi günde iki kez fırçalamanız

  • En az günde bir diş ipi kullanmanız

  • Kalan plak ve bakterileri temizlemek için ağız bakım suyu ile ağzınızı çalkalamanız

  • Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz